"Intel en ZTE werken samen aan een toestel"


Intel wil volgens geruchten samen met de Chinese fabrikant ZTE nieuwe stappen op het smartphone-front zetten. Intel werkt aan nieuwe processoren, die smartphones van extra power moeten voorzien.

Intel ligt achter op andere processor fabrikanten. Op de desktop is het merk nog steeds marktleider, maar op smartphones heeft de chipbakker de nodige problemen. Het energiegebruik van concurrerende chips is lager. Op de smartphone is dat zeer belangrijk. Intel legt het daarom af tegen Qualcomm en Nvidia.

Nokia

Om het tij te keren, ging de chipfabrikant een samenwerking met Nokia aan. De bedrijven werkten samen aan het besturingssysteem MeeGo, dat op termijn moest werken op Nokia-toestellen met Intel-processor. Nokia koos er na de komst van CEO Stephen Elop echter voor om in zee te gaan met Microsoft. Van MeeGo hoorden we sindsdien niet veel meer, hoewel Nokia in woord vasthoudt aan de ontwikkeling van het OS.

De deal tussen Intel en ZTE is slechts een gerucht. Wat we zeker weten, is dat Intel iets moet doen om zijn marktpositie te behouden. De marge op desktop PC's wordt steeds kleiner. Fabrikanten die succesvol de stap naar smartphones hebben gezet weten die klappen op te vangen.

Bron: PhoneArena



Praat mee over dit artikel