Nokia onthult vier nieuwe eenvoudige betaalbare mobiele telefoons


Nokia vat alle vier goed samen; Megapixel camera, groot kleurenbeeldscherm, muziek eigenschappen en e-mail voor minder dan 90 EURO. Zeg hallo tegen de Nokia 7070 Prism, Nokia 5000, Nokia 2680 Slide en 1680 Classic.

Alle toestellen zijn aangekondigd in Johannesburg Zuid Afrika tijdens de "Growing Together 2008" conferentie. Een nog niet eens zo gek gekozen locatie omdat de nieuwe toestellen met name bedoelt zijn voor opkomende markten. En aan alle toestellen hangt een uiterst vriendelijk prijskaartje van tussen de 50 en 90 EURO.

Fabrikanten zien momenteel vooral in opkomende markten zoals Afrika de vraag naar mobiele telefoons toenemen. Nokia stelt dat mensen die voor het eerst een mobiele telefoon aanschaffen vooral uit deze opkomende markten komen. En terwijl deze groep welliswaar aan het groeien is, zit volgens Nokia vooral de groei in consumenten die hun telefoon vervangen door een nieuwer en geavanceerder model. Deze trend ziet Nokia ook in eerder genoemde opkomende markten. Vandaar goedkope toestellen met stevige specificaties.

Nokia 5000
Het trotst is Nokia op de 5000. Dit is volgens de Finnen het eerste betaalbare 1.3 Megapixel toestel onder de 90 EURO. Het toestel met 240 x 320 pixel kleurenbeeldscherm kan naast hoge-resolutie foto's schieten ook prima overweg met muziek en e-mail. Het toestel lijkt overigens ook wel wat op de bekende XpressMusic serie van het Finse bedrijf.

Nokia onthult vier nieuwe eenvoudige betaalbare mobiele telefoons
Nokia 5000

Om de deal te sluiten voegt Nokia zowel Bluetooth als GPRS functionaliteit toe. De als monoblock vormgegeven 5000 wordt in het tweede kwartaal van 2008 verwacht.

Nokia 7070 Prism
Dat een laag prijskaartje niet altijd "goedkoop" betekent bewijst Nokia met de 7070 Prism. Een stijlvolle clamshell die toch betaalbaar is. Hiermee is de 7070 Prism de eerste clamshell in Nokia's relatief nieuwe Prism serie. Maar niet alleen de buitenkant is mooi vormgegeven, het is tevens mogelijk dankzij instelbare thema's en wallpapers de binnenkant mooi aan te kleden.

Nokia onthult vier nieuwe eenvoudige betaalbare mobiele telefoons
De stijlvolle Nokia 7070 Prism

Dit model is daarnaast voorzien van MP3 ringtones, voice memo en handsfree functie. Niet verkeerd wat ons betreft voor een toestel van 50 EURO. Want zoveel vraagt Nokia voor een los exemplaar van de 7070 Prism. Het toestel wordt in het derde kwartaal van 2008 verwacht.

Nokia 2680 Slide
Laat je ze liever schuiven dan is de Nokia 2680 Slide misschien iets voor jou. Deze slider mikt met name op entertainment en Internet toegang. Zo kun je radio luisteren via de ingebouwde FM ontvanger en kun je de leukste nummers opnemen. Ook is het mogelijk om MP3 toontjes in te stellen als ringtones en foto's te schieten dankzij de ingebouwde VGA camera.

Nokia onthult vier nieuwe eenvoudige betaalbare mobiele telefoons
De Nokia 2680 Slide met o.a. ingebouwde FM radio

Het toestel krijgt een prijskaartje van 75 EURO en wordt in het derde kwartaal in de winkel verwacht.

Nokia 1680 Classic
Tot slot brengt Nokia nog de 1680 Classic; een no-nonsense toestel en volgens Nokia de meest betaalbare cameraphone verkrijgbaar. Dit toestel met ingebouwde VGA camera schaf je voor ongeveer 50 EURO aan. En je hoeft niet eens lang te wachten op dit nieuwe model; de 1680 Classic wordt nog dit kwartaal in de winkel verwacht.

Nokia onthult vier nieuwe eenvoudige betaalbare mobiele telefoons
De Nokia 1680 Classic is de goedkoopste camerafoon van het moment

Alle toestellen zijn terug te vinden op onze website. Links daarnaartoe tref je in dit artikel aan. Hier tref je tevens meerdere foto's van alle telefoons aan en kun je je opgeven voor de gratis mailing.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel