Nokia onthult twee telefoons voor opkomende markten


Vanochtend heeft Nokia twee eenvoudige telefoons onthult, de Nokia 2600 Classic en de Nokia 1209. Alhoewel beide telefoons in eerste instantie bedoelt zijn voor opkomende markten zoals India en Afrika, zullen ze ook wereldwijd verkrijgbaar worden.

Beide toestellen zullen voor een voordelige prijs beschikbaar komen. Zo wordt de Nokia 2600 Classic nog dit kwartaal verwacht voor een losse toestelprijs van 65 euro. De 2600 Classic beschikt over een VGA camera en een ingebouwde FM radio ontvanger. Hiermee zijn de geruchten die we eerder ontvingen over de 2600 Classic bevestigd.

Nokia onthult twee telefoons voor opkomende markten
De Nokia 2600 Classic met ingebouwde VGA camera

Naast de ondersteuning voor MP3 ringtones is het ook mogelijk om het uiterlijk geheel aan jouw stijl aan te passen dankzij de Xpress-on covers.

De Nokia 1209 is eenvoudiger dan de 2600 en beschikt niet over een ingebouwde camera of radio ontvanger. Handig juist aan dit toestel is dat het over een ingebouwde zaklantaarn beschikt, die eenvoudig met 1 druk op de knop geactiveerd kan worden. Handig om het contactslot van je auto te vinden wanneer het donker is.

Nokia onthult twee telefoons voor opkomende markten
De Nokia 1209 met ingebouwde zaklantaarn

De Nokia 1209 zal in het tweede kwartaal van 2008 beschikbaar komen tegen een verwachte verkoopprijs van 35 euro.

"Ondanks dat voordelige telefoons een belangrijk ontwerp aspect is voor telefoons voor opkomende marken, toont onderzoek aan dat consumenten in deze markten het ontzettend belangrijk vinden om hun telefoon te personaliseren", aldus Alex Lambeek van Nokia. Daarnaast blijkt uit een studie van Nokia dat maar liefst 50% van de ondervraagden uit India, en 30% uit Vietnam hun telefoon delen met familieleden of vrienden. Dit is dan ook volgens Nokia een opkomende trend. Om hieraan gehoor te geven beschikken beide toestellen over meerdere telefoonboeken zodat iedereen zijn eigen set van nummers tot beschikking heeft.

In Nederland zullen we de Nokia 2600 Classic en de Nokia 1209 waarschijnlijk aantreffen als prepaid pakket.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel