Symbian-ontwikkelaars zien baan bij Accenture niet zitten


Nokia heeft de hele afdeling die aan het Symbian OS werkt van de hand gedaan, en verkocht aan consultancybureau Accenture. Dit bedrijf belooft ondersteuning op Symbian tot 2016. Veel techneuten zien de overgang echter niet zitten.

Ontwikkelaars die bij Nokia werkten aan Symbian kunnen ervoor kiezen om niet over te stappen naar Accenture. Ze krijgen dan een afkoopsom mee. Honderden medewerkers doen liever iets anders dan bij Accenture werken aan een OS dat door Nokia als belangrijkste besturingssysteem is ingeruild voor Windows Phone. Naar verluidt kiest veertig procent voor de afkoopsom.

symbian logo

De afkoopsom komt overeen met vijftien maandsalarissen. Vindt een medewerker nog dit jaar een nieuwe baan, dan moet een deel weer terugbetaald worden. Het deel van de 1200 medewerkers die over zouden gaan naar Accenture dat wel bij het consultancybedrijf aan de slag gaat, wordt ingezet voor de ondersteuning en ontwikkeling van Symbian. Op termijn zal het grootste deel van hen worden ingezet voor andere projecten.

Bron: Yle.fi


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel