Nokia C3, C6 en E5 messagingphones onthuld


Nokia heeft zojuist drie nieuwe betaalbare messaging-telefoons onthult; de C3, C6 en E5. In verbinding blijven met je sociale netwerk ligt nu voor iedereen binnen handbereik.

Alle drie de toestellen zijn voorzien van een volledig toetsenbord en bieden toegang tot je e-mail, instant messaging en sociale netwerken. Nokia heeft met de E71 en E63 bewezen dat het goede messaging-telefoons kan maken en wil dat met de C3, C6 en E5 nog eens onderstrepen.

Nokia C3

De C3 is een Series 40 telefoon met volledig QWERTY toetsenbord. Berichten invoeren is dus een fluitje van een cent. Met een prijskaartje van 90 EURO is dit een betaalbare manier om ook onderweg in verbinding te staan met Facebook en Twitter. Het toestel is standaard voorzien van Ovi Mail en Ovi Chat zodat je zonder PC eenvoudig e-mail's en instant messaging berichten kunt versturen. Andere functies zijn WiFi en een 2 megapixel camera.

Nokia C3
Nokia C3

De Nokia C3 zal vermoedelijk in het 2e kwartaal verkrijgbaar zijn in de kleuren 'Golden White', 'Slate Grey' en 'Hot Pink'.

Nokia C6

Iets uitgebreider is de Nokia C6. Voorzien van een 3.2 inch touchscreen en een uitschuifbaar toetsenbord biedt de C6 een ongekende internet surf-ervaring terwijl het toestel net als de C3 en E5 naadloze integratie biedt met diverse sociale netwerken.

Nokia C6
Nokia C6

De C6 is voorzien van het Symbian besturingssysteem en zal vanaf het tweede kwartaal verkrijgbaar zijn tegen een prijs van 220 EURO. De camera van de C6 telt in totaal 5 megapixel, wat vandaag de dag helemaal niet slecht is. Tevens aanwezig is het gratis Ovi Maps navigatieprogramma waarmee je eenvoudig van A-naar-B navigeert.

Nokia E5

Nokia sluit af met de E5 die ons sterk doet denken aan de E63. Dat is ook niet zo gek want Nokia heeft dit toestel gebruikt als voorbeeld voor de E5. Verwacht hier ook Symbian en integratie met Mail for Exchange en IBM Lotus Notes Traveler zodat je zakelijk mail ook het toestel weet te bereiken.

Nokia E5
Nokia E5 Black, Silver, 'Copper Brown' en 'Sky Blue'

De Nokia E5 zal vermoedelijk voor een bedrag van 180 EURO in de winkel liggen. Dat zal nog dit kwartaal het geval zijn. Alle hier genoemde bedragen zijn losse toestelprijzen.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel