iPhone bewaart ongevraagd locatiegegevens

· 2 reacties


Twee onderzoekers hebben bekend gemaakt dat de iPhone zonder daarvoor toestemming te vragen gegevens bewaard over zijn locatie. De hiermee aangelegde database is zelfs via wat software in te zien en op een kaart te bekijken.

En dat is natuurlijk handig om je vriendin stiekem in de gaten te houden of om er eindelijk achter te komen hoe je die stapavond bent thuisgekomen. Een ontdekking is het niet zozeer omdat precies deze informatie tot op heden door opsporingsdiensten werd gebruikt als bewijslast.

iPhoneTracker

Telkens als je iPhone verbinding maakt met het netwerk slaat het deze gegevens op. Omdat de locatie van netwerkmasten bekend is, is ruwweg de positie van je iPhone dat ook. Deze informatie schijnt nu sinds iOS 4 ongevraagd te worden gelogd in een bestand genaamd "consolidated.db". Dit bestand is via een stukje software dat door de twee onderzoekers is ontwikkeld in te lezen en te vertalen naar een kaart.

Privacy

Leuk maar ook een beetje eng natuurlijk. Des te meer reden om je iPhone te voorzien van encryptie te beginnen met het instellen van een wachtwoord. Het programma iPhoneTracker is gratis en bovendien open-source.

Bron: Alasdair Allan en Pete Warden



Praat mee over dit artikel