HTC bevestigt opvolger Touch voor volgende maand


De financiële topman van HTC geeft in een interview aan dat het bedrijf volgende maand de opvolger van de Touch zal presenteren. Het nieuwe toestel wat volgende week dinsdag zal worden aangekondigd is dus misschien niet HTC's eerste Android?

HTC heeft in een interview verschenen in de Taipei Times details onthuld over de opvolger van de Touch; de Diamond. Deze codenaam circuleerde al reeds eerder op bekende telecomforums en weblogs. In dit interview is HTC's financiele topman aan het woord en geeft een groeiverwachting af voor komend jaar van tussen de 20 en 25% mede dankzij de introductie van een nieuw Touchsmartphone volgende maand. En laat HTC de wereldpers nou net 6 mei uitgenodigd hebben voor de introductie van een nieuwe smartphone. 1 + 1 = 2?

Geen Android?
Deze nieuwe informatie is tegelijkertijd wat verwarrend omdat het vermoeden bestond dat HTC volgende week haar eerste op Android-gebaseerde smartphone zou onthullen; de Dream. De afbeelding van de onbekende HTC smartphone van vorige week zou dus weleens de Windows-Diamond kunnen zijn, en niet de Android-Dream. Tevens dook gister deze nieuwe afbeelding op, van vermoedelijk hetzelfde toestel als vorige week:

HTC bevestigd bezig te zijn met opvolger Touch
De Diamond, HTC's codenaam voor de opvolger van de Touch

Uit deze afbeelding kunnen we de volgende informatie afleiden:

* Afmetingen: 99 x 51 x 10,7 millimeter
* Windows Mobile 6.1 Professional draaiend dankzij Qualcomm MSM 7201A processor, 528MHz
* 2.8" VGA touchscreen
* 7.2Mbit/s HSDPA / HSUPA (ook wel eens met 3.75G aangeduid)
* WiFi/WLAN en Bluetooth 2.0 + EDR
* eGPS (soort aGPS alleen dan sneller en zuiniger voor de batterij)
* 256 MB ROM / 128 MB RAM
* 4 GB intern flash geheugen (MoviNAND)
* 3.1 megapixel camera inclusief flitser + secundaire camera aan de voorzijde
* MicroSD geheugenslot ondersteuning
* FM Radio
* Bewegingsherkenning
* 900mAh batterijcapaciteit

Positieve groeiverwachting
HTC staat bekend vanwege de succesvolle Windows Mobile smartphone's die het maakt. Het bedrijf boekt een groei van 20% jaar op jaar, mede dankzij succesvolle handsets zoals de Touch. Sowieso moet het bedrijf het hebben van haar high-end modellen; maar liefst 70% van de verkopen wordt door deze groep gegenereerd. Het bedrijf gaf onlangs een verwachting af van tussen de 20 en 25% voor dit jaar.

Ook analisten trekken hieruit de conclusie dat er achter de schermen een opvolger wordt klaargestoomd voor de Touch. Dit model met de codenaam Diamond bevind zich volgens hun onder de grootste kanshebbers om volgende week aangekondigd te worden.

Bron: Taipei Times, WMExperts


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel