Google presenteert concept voor Augmented-Reality-bril


Het is inmiddels 5 april, dus is het veilig te stellen dat Google’s concept voor een Augmented-Reality-bril géén 1 april grap is. Was het bedrijf er enkele dagen eerder mee gekomen, dan hadden wij serieuze twijfels gehad.

De bril die Google in een YouTube-video voorstelt, heeft de mogelijkheid om aan de binnenkant van een klein scherm waar je door heen kunt kijken gegevens te projecteren die je nu nog op een smartphone ziet. Zo krijg je een melding als er een bericht binnenkomt, en kun je meteen antwoorden door middel van stemherkenning. Daarnaast wordt in het concept ook rekening gehouden met de werkelijkheid om je heen.

Kijk je naar buiten, dan zie je de weersverwachting, bijvoorbeeld. Het Startrek-achtige concept laat zien wat Google’s visie op de toekomst is. Een smartphone lijkt anno 2012 een zeer handig apparaat, voor een aantal functies zou een bril zoals deze best handiger kunnen werken. Het zal echter nog jaren duren voordat dit concept echt werkbaar is voor de consument. Het testen op het hoofdkantoor van Google is al begonnen, en de eerste parodie is ook al klaar:

Bron: Androidandme.comPraat mee over dit artikel