‘Nokia Lumia 610 eerste Windows Phone met NFC’


In een video die zeer kort online heeft gestaan, bevestigt een (vermeende) medewerker van Nokia dat de Lumia 610 NFC functionaliteit heeft. Dat is opvallend, want NFC wordt momenteel niet ondersteund door Windows Phone.

Er gaan al langer geruchten over NFC functionaliteit in toestellen met het mobiele OS van Microsoft. Zo zou de Nokia Lumia 800 al een chip met NFC aan boord hebben, in afwachting van softwarematige ondersteuning voor deze techniek. Die zou pas in ‘Apollo’, de codenaam van Windows Phone 8, komen, maar het lijkt er nu sterk op dat deze nog iets eerder komt dan verwacht.

201257 700 nokia lumia 610 group
Lumia 610

Volgens de bloggers van WMPowerUser, die de video zagen voordat deze offline werd gehaald, wordt bevestigd dat de Lumia 610 NFC Tags kan scannen, en zou het toestel ook muziek kunnen streamen naar speakers die NFC ondersteunen. Daarnaast is ook een betalingssysteem aan boord. Op eerdere Symbian-toestellen liep Nokia voorop met NFC-technieken, dus het zou ons niet verbazen als het Finse merk de eerste was die deze techniek ook op Windows Phone mag gebruiken.

Update: Nokia heeft inmiddels bevestigd dat de Lumia 610 met NFC eraan komt.

Bron: Wmpoweruser.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel