Dell belooft meer Android smartphones te brengen


Naast de onthulling van de Lightning brengt Dell ons ook meer Android toestellen; 4 om precies te zijn. En met de Dell Thunder, Aero, Smoke en Flash is er voor ieder wat wils.

En in elke vormgeving denkbaar en voor elke portmononee. Want als die wat groter is, net als je broekzak overigens, dan is de Thunder wellicht de beste keus. Dit 4.1 inch OLED toestel lijkt wat dat betreft nog het meest op de Lightning, maar dan met Android versie 2.1. Naast dat zit er ook een verschil in de toegepaste camera. Deze is bij de Thunder een 8 megapixel schieter.

Dell Thunder
Dell Thunder

Dell heeft een eigen schil ontwikkeld om Android nog gebruiksvriendelijker te maken genaamd 'Stage'. Veel info geeft Dell daarover niet, maar we gaan ervan uit dat het één en ander een meer gelikte uiterlijk moet geven, naast de nodige integratie met Facebook en Twitter. En schijnt overigens ook ondersteuning te zijn met Hulu, de online video-streaming aanbieder die helaas haar diensten niet buiten de VS aanbiedt.

Dell Aero

Voor wie minder te besteden heeft is de Aero het overwegen waard. Dit toestel beschikt over een meer bescheidener 3.5 inch capacitive touchscreen en wordt vermoedelijk aangedreven door Android 1.5.

Dell Aero
Dell Aero

De Dell Aero biedt een mix van zakelijke ondersteuning en entertainment functies. Zo is er ActiveSync en Exchange ondersteuning, is QuickOffice voorgeïnstalleerd maar is er ook Flash ondersteuning en natuurlijk ondersteuning voor de nodige sociale netwerken.

Dell Smoke

Wil je echter wat meer opvallen of ben je nogal verzot op het versturen van sms'jes en e-mails dan zal de Dell Smoke je beter liggen. Dit bijzonder vormgegeven toestel doet ons direct denken aan de Palm Pixi. Hier is Android 2.2 Froyo verantwoordelijk voor de nodige actie.

Dell Smoke

Qua beeldscherm de nodige verwarring. Dell zelfs houdt het op een 2.8 inch QVGA resolutie, maar dat strookt niet helemaal met bovenstaande afbeelding. Wij kunnen uit de specs ook niet opmaken dat de Smoke beschikt over een touchscreen, alleen een touchpad. We hebben echter tijd genoeg om daar uitsluitsel over te krijgen; de Dell Smoke staat pas voor Q2 2011 op de planning.

Dell Flash

Dan tot slot de Dell Flash. Dit is een bijzondere omdat Dell hier blijkbaar mikt op de vooruitgang van de technologie sector. Waarom we dat denken? Er zitten nogal veel zaken in de Flash die nog niet zomaar voor het grijpen liggen of tegen een normale consumentenprijs.

Dell Flash

We denken dan aan 64 GB geheugenkaartjes, 14.4Mbs HSDPA, Flash 10.1, etc etc. Bij Dell denken ze 'ruim' en misschien is dat ook wel nodig als je achter ligt in de telecom-sector. Wanneer we de Dell Flash mogen verwachten is onbekend.

Bron: Engadget.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel