Nokia komt met zakelijke E6

· 3 reacties


Nokia presenteert de E6, een toestel dat draait op Symbian Anna. De E6 is de opvolger van een aantal populaire toestellen in de E-serie, zoals de E72. Net als deze telefoons heeft de E6 een volledig QWERTY-toetsenbord.

De Nokia E6 biedt volgens Nokia een exceptioneel lange batterijduur en de beste kant-en-klare Microsoft messaging-ervaring op een zakelijke smartphone. Het is duidelijk dat de zakelijk gebruiker de doelgroep is van dit toestel. In tegenstelling tot de E71 en E72, heeft de E6 een touchcreen. De smartphone is gemaakt van roestvrij staal en glas.

Nokiae6 white front lowres

De E6 heeft een 8 megapixel camera, en zal in drie verschillende kleuren op de markt komen: zwart, wit en zilver. Het toestel komt in juni naar Nederland voor 439 euro. De smartphone heeft 256 MB geheugen, en een door een microSD-kaart uitbreidbare opslagruimte tot 32 GB.

De E6 biedt alle functies die in Symbianˆ3 zitten, maar dan in een formaat dat we nog niet eerder zagen, op een monoblock-toestel met volledig toetsenbord. Ook op dit toestel is de Symbian-versie met de codenaam 'Anna' geïnstalleerd. Nokia heeft daarmee de naam van het OS veranderd naar Symbian Anna. Deze geeft een aantal uiterlijke verbeteringen, zoals een beter homescreen en een andere icoontjes. Ook zijn er een aantal verbeteringen onder de motorkap. Deze komen naar verwachting binnen enkele maanden ook naar gebruikers van de N8, C7 en C6-01.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel