Autocorrect misverstand: school ontruimd


We hebben allemaal wel eens last gehad van de overenthousiaste autocorrect. Je bedoelt het ene, je verstuurt heel wat anders. Meestal loopt het met een sisser af, ditmaal niet. Een onschuldig bedoeld smsje zorgde voor de ontruiming van een school.

Het begon met een relatief onschuldig sms-bericht naar een medewerker van de West Hall School in Gainesville, Ohio. De zender had willen zeggen "Gunna be at West Hall this afternooon". Echter had de autocorrect-functie van z'n telefoon "Gunna" veranderd in "Gunman", waarop het smsje een hele andere strekking had gekregen. De ontvanger van het bericht deed z'n Amerikaanse plicht en lichtte de autoriteiten in die geen enkel risico namen na eerdere schietincidenten op scholen.

In plaats van te stellen dat het iets te snel een conclusie had getrokken en over is gegaan tot evacuatie spraken de autoriteiten dat de ontvanger van het dreigsmsje "het juiste had gedaan". Welke telefoon de zender had is niet bekend gemaakt. Meer grappige voorbeelden van autocorrect-vergissingen vind je op Damn You Autocorrect!.

Bron: Gaines Ville Times


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel