Apple lanceert iOS 4.3 op 11 maart


Samen met de aankondiging van de iPad 2 heeft Apple een nieuwe versie van iOS gepresenteerd; versie 4.3. Naast enkele verbeteringen brengt deze versie ook nieuwe functionaliteit met zich mee. Datum van uitbrengen is 11 maart.

Zo krijgt de Safari-browser een nieuwe en snellere Javascript-engine genaamd Nitro. Deze moet ervoor zorgen dat webtoepassingen sneller werken. Ook nieuw is de iTunes home sharing-functie waarmee bijvoorbeeld video's vanaf de iPad op een ander iOS-apparaat afgespeeld kunnen worden, bijvoorbeeld een Apple TV.

Photo Booth for iPad 2

Met de camera aan de voorzijde komen er allerlei nieuwe functies voor de iPad 2. Wat te denken van Photo Booth. Bij mensen met een iMac of MacBook hopelijk wel bekend. Ook nieuw is FaceTime, waardoor Apple's eigen videobel-dienst niet meer alleen voor iPhone 4 en iMac-gebruikers beschikbaar is.

Met versie 4.3 wordt het tevens mogelijk om zelf te kiezen waardoor de schakelaar aan de zijkant voor dient; mute of screen-rotation-lock. It's up to you!

iMovie en GarageBand

Apple heeft voor de nieuwe iPad een nieuwe versie van iMovie gemaakt. Deze maakt optimaal gebruik van de extra mogelijkheden van de iPad 2. De mobiele versie van iMovie lijkt nu nog meer op de desktop-versie en stelt je in staat om relatief eenvoudige videobewerkingen te doen. Zo is er een precisie editor, multitrack audio recording en zijn er nieuwe thema's.

iMovie for iPad 2

Ook is er een speciale GarageBand-toepassing waardoor je zelf allerlei muziek kunt componeren. Er zijn piano's, gitaren en drumstellen waarop je je muzikaliteit kwijt kunt. Muziek verstuur je vervolgens in AAC-formaat naar je vrienden.

GarageBand for iPad 2

De iMovie en GaraBand-toepassingen zijn vanaf 11 maart beschikbaar voor een bedrag van 4.99 EURO in de App Store.

11 maart

iOS 4.3 komt vanaf 11 maart beschikbaar voor de iPad, iPhone en 3e en 4e generatie iPod touch.

Afbeeldingen: Engadget.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel