Nieuwe iPad 2 krijgt speciale accessoires


Wie besluit een iPad 2 aan te schaffen krijgt de keuze om daarbij enkele interessante en speciaal bijbehorende accessoires te kopen. Waaronder een magnetische beschermhoes en een videokabel.

De nieuwe beschermhoes moet je iPad niet meer helemaal verhullen maar moet het juist grotendeels ongemoeid laten. Je klikt de hoes aan de zijkant vast. Dit gebeurd automatisch dankzij verborgen magneten. Hij zit dan ook gelijk goed. Nadeel is dat de achterzijde niet beschermt wordt, alleen het touchpanel.

Apple iPad Smart Cover
iPad Smart Cover

Nu past Apple wel vaker magnetisme toe, bijvoorbeeld in de MagSafe-oplader, maar deze Smart Cover kan nog een trucje. Zodra je hem openvouwt gaat de iPad automatisch van de slaapstand. Apple heeft er een filmpje van op haar site. Je kunt de Smart Cover zo openslaan waardoor hij ook als toetsenbordstandaard en als FaceTime of videostandaard te gebruiken is.

De Smart Cover is in 10 verschillende kleuren verkrijgbaar waarvan 5 in polyurethaan en 5 van echt leer. De versie van polyurethaan kost $39 terwijl voor de leren versie $69 moet worden neergelegd. Bedragen in EURO's zijn waarschijnlijk gelijk aan de dollarprijs.

Digital AV Adapter

Naast de nieuwe beschermhoes brengt Apple ook de Digital AV Adapter uit, oftewel een video-out-kabel. Je sluit vanaf nu je iPad dus ook op je HDTV aan. Handig als je een presentatie moet geven! Draadloos blijft overigens ook een mogelijkheid dankzij AirPlay.

Video Mirroring with Apple Digital AV Adapter
Video Mirroring dankzij de Digital AV Adapter

Er is geen speciale software nodig want het beeld van de iPad wordt dankzij 'video-mirroring' precies zo op het TV-scherm getoond. Zelfs wanneer je de iPad draait. En als je TV dat ondersteunt krijg je het geluid er ook bij. Bang dat je hierdoor je 30-pins connector moet opofferen hoef je niet te worden, de kabel beschikt ook over deze connector. Je kunt dus tegelijkertijd je iPad opladen of synchroniseren.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel