RIM deelt 2.000 BlackBerry 10 prototypes uit

· 1 reactie


RIM, de maker van de BlackBerry-smartphones, begint in mei met het uitdelen van telefoons met het nieuwe BlackBerry 10 besturingssysteem aan ontwikkelaars. Zij kunnen dan alvast aan de slag met apps.

BlackBerry 10 is gebaseerd op QNX, net als het besturingssysteem dat op de PlayBook, de tablet van het Canadese merk, te vinden is. RIM stapt daarmee af van het OS dat nu wordt gebruikt en onder de naam BlackBerry 7 bekend staat. Nieuw in BlackBerry 10 is ondermeer de ondersteuning van Android-apps, die daarvoor wel in de BlackBerry App World toegevoegd moeten worden door de ontwikkelaar.

201231 london
Een eerder gelekte afbeelding van de vermeende BlackBerry London

RIM heeft het zwaar. De verkoop van BlackBerry-toestellen valt tegen. Zelfs in thuisland Canada doet de iPhone van Apple het inmiddels beter. De perikelen leidden al tot het aftreden van de CEO’s Balsillie en Lazaridis, de oprichter van het bedrijf. Ook de koers van het aandeel RIM staat onder druk. Sommige aandeelhouders willen dat het bedrijf wordt gesplitst in een hardware- en softwaredivisie, om zo de waarde op te stuwen.

Bron: Bloomberg.comPraat mee over dit artikel