Apple brengt iTunes Store mogelijk naar Android


Apple zou overwegen om de iTunes Store naar Android-gebruikers te brengen. Ook zou het bedrijf een streaming muziekdienst willen beginnen vergelijkbaar met Spotify. Dit alles om de dalende inkomsten uit muziek een halt toe te roepen.

Apple heeft al een streaming muziekdienst in de vorm van iTunes Radio, maar daar kan de playlist niet zelf samengesteld worden. Als die optie wel wordt toegevoegd zou het beter kunnen concurreren met bijvoorbeeld Spotify dat tot op heden erg succesvol is gebleken. Apple zou momenteel met diverse labels in gesprek zijn om dat mogelijk te maken.

Google Nexus 5 running iTunes
Toekomstmuziek?

De komst van de iTunes Store naar Android is een grotere verrassing. Ooit zag Steve Jobs er niets in, hij zag er niets in om Android-gebruikers "blij te maken". Toch is het porten van de iTunes Store naar Android een logische manier om extra geld te verdienen. De markt voor Android groeit erg hard, harder dan Apple's eigen iOS-markt. Bovendien lopen de inkomsten uit muziek terug. Eerder al ging het gerucht dat Apple van iTunes Radio een aparte iOS-app wou maken. Hiermee zou het een stuk zichtbaarder worden op diverse iPhones.

Bron: Billboard.com


Prijsvergelijker Apple iPhone 5S
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Partly
16 GB White Refurbished
€ 99,00 € 99,00   Bekijk
Green Mobile
16 GB White Refurbished
€ 105,00 € 105,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 5S


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel