Windows Mobile op Cebit 2006; een flinke hoeveelheid met nieuwe introducties


Windows Mobile was verspreid aanwezig op Cebit 2006; Dangaard toonde de nieuwe Qtek 8500 en S200, T-mobile de MDA Vario II en Samsung de nieuwe i310 met 8 GB harddisk.

Cebit 2006 was voor Windows mobile opnieuw een beurs gevuld met de nieuwste producten, introducties en ander nieuws. We zullen hieronder alle informatie geven over de laatste Windows Mobile smartphones en PocketPC producten met ingebouwde telefoonfunctie. De volgende punten zullen besproken worden:

- Mio A701
- Qtek 8500
- Samsung i310
- T-mobile MDA Vario II
- Vodafone VPA Compact S

Mio A701

Het eerste product is de Mio A701. Geïntroduceerd een half jaar geleden en nu klaar om de markt te betreden. De specificaties en het uiterlijk van het nieuwe toestel zijn nu klaar en tonen één van de eerste PDA modellen met ingebouwde GPS ontvanger, naast natuurlijk de HP iPaq hw6500/6900 series en E-ten G500.

De A701 bevat een 1.3 Mpixel camera, ingebouwde Sirf III GPS ontvanger, SD/MMC geheugenkaartslot, touchscreen, Quad band en alle Windows Mobile 5.0 mogelijkheden. Het toestel zal in de komende weken worden op de markt gebracht worden voor een prijs rond de 500 Euro voor de versie zonder navigatie systeem. De versie met navigatie systeem kost rond de 590 Euro.

Bestel of schaf de nieuwe Mio A701 nu aan via Smartphonestunts.nl door hier te klikken!
Ze leveren het toestel namelijk tegen zeer scherpe prijzen.

Voor meer informatie over deze nieuwe A701 PocketPC of voor afbeeldingen en video's die we gemaakt hebben op Cebit 2006 van dit toestel, bekijk nu de toestelpagina:

Toestelpagina Mio A701

Qtek 8500

Na de introductie van de i-mate Smartflip is Qtek de volgende met de Qtek 8500. Het toestel heeft hetzelfde uiterlijk als de i-mate die op 3GSM voor het eerst getoond werd. Er zijn geen verschillen tussen beide, alleen de branding en de aanwezige programma's zullen verschillen.

NieuweMobiel.NL kan u de eerste foto's en video's tonen van de nieuwe Qtek 8500 gemaakt op de stand van Dangaard op Cebit 2006. Het toestel zal rond Mei de markt gaan bereiken. Prijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

Qtek 8500 01Qtek 8500 02

Voor meer informatie over deze nieuwe 8500 of voor afbeeldingen en video's die we gemaakt hebben op Cebit 2006 van dit toestel, bekijk nu de toestelpagina:

Toestelpagina Qtek 8500

Samsung i310

Eén van DE toestellen op Cebit 2006 was de nieuwe i310 met ingebouwde 8 GB harddisk. Helaas waren er geen toestellen aanwezig waar daadwerkelijk een 8 GB harddisk in was geplaatst. Alle modellen hadden een 4 GB harddisk. De i310 is naast de harddisk gevuld met een groot aantal nieuwe eigenschappen en zal alle Windows mobile mogelijkheden aanboord hebben. Het toestel ziet er daarnaast ook nog eens goed uit; we hadden niet anders verwacht van Samsung.

Samsung i310 01

De eerste eigenschap die Samsung heeft toegevoegd is het speciale menu in het homescreen dat de gebruiker kan bedienen met de centrale toets. Het kleine menu geeft de optie om een aantal functies snel te openen of te bekijken. Hieronder vallen onder andere sneltoetsen naar programma's, afspraken, gemiste gesprekken en inkomende berichten. Een erg nette en innovatieve functie die het toestel samen met de centrale toets tot een waar ergonomisch wonder maakt. Iets wat menig Windows Mobile momenteel ontbeert.

Samsung i310 02

De tweede functie is de nieuwe camera. De 2.0 Mpixel camera is momenteel de beste camera in een Windodws Mobile toestel en de videocamera maakt video's in een VGA resolutie. Dit maakt het toestel naast een ultiem muziektoestel ook de eerste echte videocamera telefoon met Windows Mobile besturingssysteem. Het toestel kan minstens meer dan tien dagen aan video's opnemen op de interne schijf (Ervan uitgaande dat 8 MB ongeveer 15 seconden video is). Dat maakt de i310 uniek!

Samsung heeft echt werk gemakat van deze i310. Naast de harddisk is het toestel een videocamera met erg goede kwaliteit video en heeft het toestel EDGE, GPRS, document viewer, TV-output, Bluetooth stereo (A2DP), digital power amp en stereo speakers aanboord. Een betere multimedia smartphone is er momenteel nog niet geïntroduceerd. Een klein probleem is dat het toestel niet voor Augustus op de markt zal verschijnen.

Samsung i310 03Samsung i310 04

Voor meer informatie over deze nieuwe i310 of voor afbeeldingen en video's die we gemaakt hebben op Cebit 2006 van dit toestel, bekijk nu de toestelpagina::

Toestelpagina Samsung i310

T-mobile MDA Vario II

Naast de i310 is de nieuwe T-mobile MDA Vario II het tweede model dat een grote stap zet in het Windows Mobile segment. Het nieuwe HSDPA, UMTS en 2.0 Mpixel camera toestel is de eerste in de lijn van HTC Hermes modellen die in de komende tijd de markt zullen bereiken van diverse fabrikanten en providers, waaronder Vodafone, Qtek en i-mate.

Het nieuwe model is de opvolger van de MDA Vario (ook wel bekend als HTC Wizard) en zal een groot aantal nieuwe functies brengen als een nieuwe 3-weg scrolltoets op de zijkant van het toestel en het TwinCam concept. Op de voorkant vindt men namelijk een VGA camera speciaal voor videotelefonie en op de achterkant een 2.0 Mpixel camera met flitser en CIF opnameresolutie. Verder zijn alle functies en eigenschappen aanwezig die ook op de MDA Vario te krijgen waren.

Een klein punt van kritiek is het uiterlijk dat er niet direct uitspringt. Het toestel komt log over en voelt ook zo. Maar ja, ze hebben die nieuwe eigenschappen ergens moeten laten.

De Vario II zal in de komende maande verkrijgbaar zijn wanneer ook HSDPA in Nederland het levenslicht ziet.

Voor meer informatie over deze nieuwe MDA Vario II of voor afbeeldingen en video's die we gemaakt hebben op Cebit 2006 van dit toestel, bekijk nu de toestelpagina:

Toestelpagina T-mobile MDA Vario II

Vodafone VPA Compact S

Na de introductie van de nieuwe Qtek S200 en i-mate JAMIN is Vodafone nu aan de beurt om de VPA Compact S te tonen. De nieuwe PocketPC is speciaal bedoeld als opvolger voor de VPA Compact en zal in de komende maanden heel misschien naar Nederland komen.
Het toestel verschilt qua specificaties niet van de andere modellen, maar heeft alleen een andere inhoud qua pakket en andere meegeleverde software. Prijzen zijn nog niet bekend.

Vodafone VPA Compact S

Voor meer informatie over deze nieuwe VPA Compact S of voor afbeeldingen en video's die we gemaakt hebben op Cebit 2006 van dit toestel, bekijk nu de toestelpagina::

ToestelpaginaVodafone VPA Compact S



Praat mee over dit artikel