Sony bereidt nieuwe selfietelefoon voor genaamd ‘Cosmos’


Sony is geen onbekende met selfietelefoons. Zo beschikt de vorig jaar aangekondigde Xperia C3 al over een 5 megapixel selfiecamera die vergezeld wordt door een flitser. Deze nieuw opgedoken Cosmos beschikt daar ook over.

Het is dus niet ondenkbaar dat de beelden die nu zijn opgedoken van de opvolger van de hier nooit uitgekomen Xperia C3 zijn. Voorlopig staat het toestel bekend onder de projectnaam 'Cosmos' en beschikt het over een processor van het Taiwanese MediaTek. Andere specificaties zijn vooralsnog niet voor handen.

Sony Xperia Cosmos

Sony heeft voor 2015 al diverse telefoons aangekondigd maar een nieuw high-end model bleef tot op heden uit. Ook deze Cosmos lijkt ondanks de hoge resolutie selfiecamera geen duur vlaggenschip te zijn. Desondanks draait deze 'Cosmos' wel Andoid 5.0 Lollipop aldus de bron. Ook de keuze voor een MediaTek-processor is niet nieuw. De onlangs aangekondigde Xperia E4g mag het ook doen met een MediaTek-chip. Sony lijkt hierdoor steeds minder vaak te gaan voor een processor van concurrent Qualcomm waar het in het verleden vaak bij shopte. Mogelijk is dit om de kosten zoveel mogelijk te drukken.

Bron: @upleaks


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel