LG druk bezig met Viewty opvolger; GC900 Viewty 2


Tijdens een speciaal event heeft LG Electronics een prototype getoond van wat de opvolger moet worden van de populaire Viewty; de GC900 Viewty 2.

Het maken van afbeeldingen was ten strengste verboden. Het toestel had nog wel het meest weg van een LG Secret, maar dan zonder numeriek toetsenbord en wordt volledig via het touchscreen bedient. Het getoonde prototype was nog lang niet af, dus het zal wellicht nog even duren voordat dit toestel officieel zal worden aangekondigd. En ondanks het ontbreken van foto's zijn specificaties wel bekend.

LG druk bezig met Viewty 2; GC900
LG GC900 Viewty 2

Zo gaat het om een 3" touchscreen met een (althans volgens de aangegeven specs) Wide VGA resolutie. Slaan we de zogenaamde User Agent Profile op na dan leren we dat het toestel onder een WQVGA resolutie (240 x 400 pixels) werkt. Iets wat meer overeenkomt met het getoonde prototype.

Camera monster

De Viewty 2 moet het verder vooral hebben van haar camera-eigenschappen; zo is het toestel uitgerust met een 8 megapixel chip die aan gezichtsherkenning, Smile Shot en Blink Shot doet. Als flitser is gelukkig gekozen voor een volwaardige Xenon flitser zodat ook in minder belichte omgevingen een voldoende belichte afbeelding ontstaat.

Overige eigenschappen betreffen snel 3.5G internet met WiFi netwerkondersteuning en A-GPS. Het geheugen kan tot 32GB uitgebreid worden, ruim voldoende voor hedendaagse maatstaven. Ook bij dit toestel gaat LG trouwens gebruik maken van de S-Class gebruikersinterface, vergelijkbaar als op de nieuwe LG Arena.

Verkrijgbaarheid en prijzen van de nieuwe Viewty zijn helaas nog niet bekend gemaakt. Blijf ons gerust in de gaten houden voor meer informatie.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel