RIM vraagt patent aan op smartphone met brandstofcel


RIM heeft patent aangevraagd voor een toepassing van een brandstofcel in een mobiele telefoon. Het bedrijf denkt, net als een aantal concurrenten, dat zo’n cel de toekomst heeft, en de ouderwetse accu weggelaten kan worden.

De accu is één van de belangrijkste beperkingen van een smartphone. De steeds groter wordende beeldschermen zorgen voor een groot energiegebruik. De meeste smartphone-eigenaren vinden het de normaalste zaak van de wereld dat zij elke nacht hun mobiele telefoon opladen. Met een brandstofcel in je smartphone kan daar verandering in komen, al zal het nog jaren duren voordat de eerste telefoons met deze techniek op de markt komen - als dat ooit gebeurt.

Rim fuel cell patent

Wie een Li-Ion accu gewend is, het batterij-type dat anno 2012 in vrijwel alle telefoons te vinden is, zal even moeten wennen aan het idee met een telefoon met brandstof op zak te lopen. Die onwennigheid kan consumenten aan het twijfelen zetten. RIM zal, naast de praktische functionaliteit, z’n klanten vooral moeten overtuigen van de veiligheid van een dergelijk concept, wil het ooit in productie komen.

Bron: Engadget.com



Praat mee over dit artikel