Mogelijkheid kopen of huren films in Android Play Store toegevoegd


Nederlanders kunnen vanaf heden ook films kopen of huren in de Play Store van Google. De optie was voor buitenlandse Android-gebruikers al langer beschikbaar.

De Play Store is niet alleen de plek om apps voor je Android-telefoon te downloaden. Je kunt er inmiddels ook games, muziek en boeken downloaden. De optie 'films' is er sinds gisteren bijgekomen. Er staan titels tussen van studio's zoals Paramount, Sony, Universal en Warner Bros. Het huren van een film kost 3,99 of 4,99 euro, het bedrag voor het kopen varieert van 9,99 tot 16,99 euro.

Play Store Films
Films

De prijs is afhankelijk van de populariteit, hoe lang de film al uit is en welke kwaliteit je wilt downloaden. Vreemd genoeg bestaat er niet voor iedere film de mogelijkheid tot huren. Je bent dan aangewezen tot de aanschaf ervan. Gehuurde film kunnen tot 30 dagen na aanschaf bekeken worden, als je eenmaal begonnen bent met bekijken dient hij binnen 48 uur bekeken te worden. Een ander nadeel ervan is dat de ondertiteling ervan momenteel nog niet in het Nederlands beschikbaar is. Om films af te kunnen spelen heb je de Google Play Films app nodig die je gratis kunt downloaden. De app is compatible met Google Chrome Cast zodat je films ook op je TV kunt afspelen.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel