EU maakt eind aan woekertarieven dataroaming

· 2 reacties


De Europese Commissie en de 27 landen van de Europese Unie zijn het eens geworden over een limiet voor de prijs voor dataroaming. De huidige hoge tarieven zijn een grote ergernis voor veel vakantiegangers en zakenlieden.

Tarieven van 2,50 euro per MB zijn op dit moment geen uitzondering. Deze tarieven liggen fors boven de werkelijke kostprijs, en zijn een aardige melkkoe voor de telecomsector. Daaraan komt per 1 juli 2012 een einde. Er komen maximale tarieven. Er was al een maximum wat operators elkaar in rekening mochten brengen. Die staat op 50 cent per MB. Als je 2,50 per MB betaalt in het buitenland, is het dus vooral de Nederlandse operator die profiteert met woekerprijzen.

2011180 kroes

In juli gaat de maximale consumentenprijs voor een MB naar 70 cent, iets meer dan de eerder geplande 50 cent. Daarmee is de kous nog niet af. Tot 2014 blijft de maximale prijs dalen, naar 20 cent voor een MB data in 2014. Verantwoordelijk Eurocommissaris Neelie Kroes (VVD) laat op Twitter trots weten dat de afspraken er zijn: ‘great news for you today’, schrijft ze.

Bron: Europa.eu


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel