Samsung Kazachstan kondigt Galaxy A20 instapper aan


Het nieuws rondom de vernieuwde Galaxy A-serie stroomt momenteel binnen. Vandaag maakte Samsung in Kazachstan de Galaxy A20 wereldkundig. Een toestel die tot op heden nog niet bekend was en waarmee de nieuwe Galaxy A-serie nu bestaat uit de A10, A20, A30 en A50. De A40 en A90 worden nog verwacht.

Dat Samsung juist in Kazachstan de Galaxy A20 aankondigt is veelzeggend; mogelijk komt hij net als de A10 hier niet uit. Waar Samsung in het verleden een lager getal toepaste bij kleinere telefoons gaat dat bij deze nieuwe A-serie niet op. Daar zijn zowel de A20, A30 en A50 alle drie uitgerust met een 6,4 inch groot AMOLED-scherm. Wel verschilt de resolutie van het scherm en de camera.

Samsung Galaxy A20
De Galaxy A20 in Black en Blue

Zo is de A20 uitgerust met een Super AMOLED-scherm met HD+ resolutie van 1560 bij 720 pixels. De camera achterop bestaat uit twee sensoren van 13 en 5 megapixel groot. De lens kent een maximale opening van f/1.9 en f/2.2 wat eigenlijk best keurig is. Voorop treffen we een enkele 8 megapixel selfiecamera aan met f/2.0 lens. Drijvende kracht is een Exynos 7884-processor van Samsung zelf. Dit is een octacore-processor op maximaal 1,6 GHz. Het werkgeheugen komt uit op 3 GB groot. In het scherm vinden we tevens de vingerafdrukscanner; een functie die we voorheen alleen bij de dure Galaxy S10-modellen zagen. De batterijcapaciteit kent net als alle andere A-modellen een royale 4000 mAh.

Galaxy A event

Zoals gezegd is het nog afwachten of de A20 in Nederland te koop zal zijn. We zullen daarover Samsung nog vragen stellen. Van de Galaxy A30 en A50 zijn alleen van de laatste Nederlandse prijzen voor handen. Losse toestelprijzen beginnen daar bij 349 euro. Voor 10 april heeft Samsung de wereldpers uitgenodigd voor nog een Galaxy A-event. Mogelijk is dat bedoeld voor de A90 wat gelet op z'n naam het meest belangrijke model moet worden. Wat Samsung allemaal nog meer voor ons in petto heeft zal dan moeten blijken.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel