Bronnen bevestigen: Windows Phone Tango door het leven als Mango


Windows Phone Tango gaat door het leven als Windows Phone Mango Commercial release 2. Fabrikanten mogen de naam ‘Tango’ niet voeren voor de meest recente update, bevestigen bronnen.

Als het aan Microsoft ligt blijft Tango een interne naam, die niet door de buitenwereld gebezigd wordt. Nieuwe toestellen die op het MWC in Barcelona te zien waren gaven daarom ook aan dat ze draaien op ‘Windows Phone Mango Commercial release 2’. Wij spraken een medewerker van een fabrikant van Windows Phone-toestellen, die verklaarde dat dit gebeurt op aanwijzing van Microsoft.

Het about-scherm van Mango Commercial release 2
Het about-scherm van Mango Commercial release 2

De stap is opvallend, omdat Mango net als Tango een interne codenaam is. Mango werd zo vaak genoemd in de media, dat Microsoft deze naam ook in officiële uitingen bleef voeren. Hoewel de versies intern van naam verschillen, zullen zowel Tango als Mango als Windows Phone 7.5 Mango door het leven gaan, met als verschil de toevoeging ‘commercial release 2’.

De Tango-update, die we dus niet zo mogen noemen, zorgt ervoor dat Windows Phone ondersteuning voor een groter aantal talen krijgt. Ook is het nu mogelijk om toestellen te maken met 256 MB RAM-geheugen, de helft van het oude vereiste. Daardoor kunnen fabrikanten goedkopere toestellen maken. De Nokia Lumia 610 is één van de eerste toestellen die van de lagere eisen profiteert.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel