Motorola en LG kondigen eerste Android Wear-smartwatches aan


Vlak nadat Google aankondigde met een aangepast Android-versie voor wearables te komen kondigen zowel LG als Motorola haar eerste producten aan. Motorola brengt de ronde Moto 360 uit terwijl LG het wat hoekiger aanpakt met de G Watch.

Te beginnen met de Motorola Moto 360. Een ronde smartwatch die daarmee op een klassiek en traditioneel horloge lijkt. Geheel in lijn met Motorola's recente personalisatie mogelijkheden kun je deze Moto 360 helemaal zelf samenstellen. Er zijn verscheidene metalen en lederen bandjes beschikbaar.

Motorola Moto 360
De Moto 360

De Moto 360 vertelt je natuurlijk de huidige tijd, maar kan dankzij inzage in de agenda ook vertellen hoe lang het duurt om naar je volgende afspraak te gaan. Je kunt ermee navigeren, binnenkomende berichten laten weergeven en diverse informatie mee opvragen. De Moto 360 moet vanaf de zomer uitkomen. Prijzen zijn nog niet bekend.

LG G Watch

Ook LG komt met een smartwatch onder Android Wear. LG is de laatste jaren hofleverancier van Google. LG maakt ondermeer de Nexus-telefoons zoals de recente Nexus 5. Nu komt het bedrijf ook met een G Watch uit.

LG G Watch

Het is een vierkanten smartwatch en daarmee is er direct een gelijkenis met Sony's SmartWatch. Erg veel informatie is er nog niet over de LG G Watch behalve dan dat er verregaande ondersteuning is voor Google Now. Hiermee kun je via spraak zoekopdrachten uitvoeren. Wanneer LG haar smartwatch wil uitbrengen is nog onbekend.

Via: Engadget.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel