GSmart lanceert beveiligde G1355 Android-smartphone met dual-SIM


Het Taiwanese Gigabyte Communications heeft een nieuwe DualSIM Android-smartphone gelanceerd dat gefocust is op beveiliging. De GSmart G1355 beschikt naast over ingebouwde virusscanner over anti-diefstal en andere beveiligingstoepassingen.

Telefoons bevatten steeds meer persoonlijke en soms zelfs bedrijfsgevoelige informatie. Niet alleen raken telefoons wel een kwijt, steeds meer apps sluizen informatie zoals het adresbestand door naar een eigen server. Voor die mensen heeft GSmart de G1355 gemaakt. Een dualSIM-smartphone die beveiliging wel heel erg serieus neemt.

GSmart G1355
GSmart G1355

Het scherm van de G1355 meet 4.3 inch en zal daardoor ook de high-end gebruikers aanspreken. Al valt de ingebouwde processor van 800 MHz wel wat tegen. Dankzij de aanwezigheid van dualsim is het mogelijk twee simkaarten te gebruiken. Via een knop op het toestel zelf schakel je van de ene SIM naar de andere. Het lijkt er dus op dat je niet beide kaarten tegelijkertijd actief kunt hebben. Maar wat de G1355 onderscheid van andere dualsim-telefoons is het Smart Security-systeem. Deze geeft een waarschuwing als toepassingen een bedreiging vormen of als ze proberen persoonlijke informatie door te sturen of te kopieren. Een probleem wat vandaag de dag erg actueel is.

Wanneer en of de GSmart G1355 ook naar Europa of Nederland komt is nog niet duidelijk.Praat mee over dit artikel