Komt er een betaalbare iPhone?

· 1 reactie


Apple's bestuursvoorzitter Tim Cook zei in een interview dat ze druk bezig zijn met het uitvogelen van de prepaid-markt en niet wil dat de iPhone slechts voor de rijken is maar voor iedereen. Breekt Apple binnenkort een nieuwe markt open?

In een interview met de onderzoeksanalist Toni Sacconaghi gaf Tim Cook niet direct toe dat er een prepaid iPhone in de planning staat. Maar een quote van Sacconaghi’s verslag deed veel stof opwaaien:

    “Hoewel Tim niet expliciet zei dat er een goedkopere iPhone aankomt gaf hij wel aan dat Apple hard aan de slag is om de prepaid-markt te onderzoeken en dat Apple zijn producten niet slechts voor de rijken maar voor iedereen wil maken”.
COO Tim Cook
COO Tim Cook

In het bekijken van die markt heeft Apple "veel energie gebruikt in China omdat het een klassieke prepaid-markt is". De vraag is dus of we er hier in Europa iets van gaan merken.

Spannende plannen

Cook geeft in het interview nog een leuke teaser mee: “het distributiemodel voor handsets is slecht opgezet en Apple kijkt naar innovatieve en intelligente mogelijkheden om die markt aan te pakken”. Wij zijn benieuwd!

Bron: Engadget.com



Praat mee over dit artikel