Microsoft zou ondersteuning voor Android-apps voor Windows Phone overwegen


Microsoft zou intern aan het discussiëren zijn hoe ze Windows Phone nog populairder kunnen maken. Eén van de mogelijkheden zijn de apps of beter gezegd, het gebrek eraan. Het kunnen draaien van Android-apps zou een mogelijkheid zijn.

Natuurlijk zijn vrijwel alle belangrijke apps inmiddels wel beschikbaar voor Windows Phone. Maar kijk naar alle gekte onlangs rondom Flappy Bird. Die app was alleen voor Android en iOS beschikbaar. Het loont voor ontwikkelaars blijkbaar nog niet de moeite om ook direct apps voor Windows Phone te schrijven. Dat moet op de één of andere manier veranderen wil Windows Phone een significant marktaandeel verwerven.

Nokia Lumia running Android app
Toekomstmuziek of binnenkort realiteit?

Microsoft zou daarom serieus overwegen om Android-apps te laten draaien op Windows Phones. Dat zou inderdaad het app-probleem oplossen maar er valt ook het een en ander op af te dingen. Op BlackBerry 10-toestellen kun je ook Android-apps draaien en dat heeft ook niet bepaalt geholpen. Android-ondersteuning zou zeker kunnen helpen maar het is niet het gouden idee. Hoe dan ook, het levert een mooi klusje op voor de nieuwe CEO van het bedrijf die onlangs is aangetreden.

Bron: The Verge


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel