Geen nieuwe P-series, maar een slanke nieuwe lijn genaamd M-series


Iedereen wachtte met smacht op de nieuwste telg in de lijn van P-series, maar de nieuwe slanke Sony Ericsson M600i werd geen P-series.

Het nieuwe model vormt namelijk het begin van de M-series, een nieuwe stijlvolle lijn waarbinnen modellen geintroduceerd kunnen worden die zich vooral richten op het onderdeel Messaging.

Het toestel dat 15 mm dun is zal zich vooral gaan richten op de zakelijke kant van de markt en zich meten met de nieuwe door Nokia geintroduceerde E-series. Deze modellen zijn net zoals de M600i uitgerust met de juiste Messaging functionaliteiten als de ondersteuning voor diverse push e-mail clients, waaronder AlteXia, Ericsson Mobile Office (EMO) (Try & Buy), iAnywhere OneBridge, Intellisync, Microsoft Exchange ActiveSync, RIM - BlackBerry Connect
Seven en Visto. Ook standaard email, via IMAP IDLE wordt ondersteund.

In tegenstelling tot de al eerder getoonde P990i is de M600i niet uitgerust met een camera, klep aan de voorzijde van het toestel, Wifi en de mogelijkheid tot het opzetten van een videogesprek. De verdere functionaliteiten zijn gelijk aan de P990i op de nieuwe gebruikte geheugenkaart na. Dit is de nieuwe Memory Stick Micro (M2) geheugenkaart, die tot een geheugen van 32 GB uitgebreid zal kunnen worden. Standaard wordt 64 MB meegeleverd.

Memory Stick Micro

Een aanmerking zal gemaakt moeten aangaande de naam van het toestel. M600 is niet direct de meest sterke naam wanneer men bij Orange een SPV M600 (HTC Prophet versie) zal aankondigen en terwijl een E-ten M600 momenteel al op de markt te verkrijgen is. Een andere optie zou beter geweest zijn.

Voor het volledige persbericht kijk hieronder:

Badhoevedorp - Vandaag kondigt Sony Ericsson de nieuwe messaging phone, de M600i, aan. Het is een volwaardige e-mail tool en mobiele telefoon in een, met een extreem stijlvol en slank uiterlijk. Bovendien heeft het ook nog eens buitengewoon handige features, waaronder een touchscreen display met handschriftherkenning. De M600i is de tweede telefoon in de Sony Ericsson portfolio die Symbian OS 9.1 and UIQ 3.0 enabled is. Met de M600i worden je fantastische mogelijkheden geboden om de telefoon te customisen en - om je persoonlijke productiviteit verder te verhogen - applicaties aan te schaffen via de Sony Ericsson Application shop. De UMTS-telefoon is compact, maar zit boordenvol met functionaliteiten, zoals nieuwe push e-mail applicaties, remote synchronisatie en een uitbreidbaar geheugen. De M600i is 15 mm dik en is daarmee een van de dunste UMTS-toestellen van zijn soort die nu op de markt is.

“Schattingen laten zien dat er wereldwijd zo’n 650 miljoen zakelijke e-mail gebruikers* zijn en de vraag voor echt mobiele e-mail groeit daardoor snel,” zegt Eric Rikken, Head of Marketing Benelux van Sony Ericsson. “Hoewel er ook aparte e-mail toestellen op de markt zijn, zullen veel mensen een snelle en makkelijke messaging tool toejuichen die geïntegreerd is in hun mobiele telefoon.”

Multifunctioneel
Dankzij het software platform en de user interface wordt multitasking - zoals surfen op het net terwijl je telefoneert - realiteit. De M600i maakt optimaal gebruik van zijn UMTS-mogelijkheden en zorgt voor een hoge bandbreedte voor downloads en voor snel en makkelijk e-mail verkeer (zelfs bij zware attachments). Verder zijn software pakketten als PowerPoint, Word, Excel en Adobe PDF viewer standaard geïnstalleerd.

Design
De M600i is dankzij het ergonomische ontwerp heel eenvoudig met een of twee handen te bedienen. Hierdoor is het ook mogelijk om op verschillende manieren de messaging functies van het toestel te gebruiken. Zo kan het grote ‘dual function’ keyboard gebruikt worden voor het invoeren van teksten en functioneert het als cijfertoetsen.
Je kunt video’s van hoge kwaliteit en grafische content optimaal bekijken met de 3-way Jog Dial en een 2,6 inch QVGA scherm, die 262k aan kleuren weergeeft.

Partners
Er komt een ruim aanbod aan standaard applicaties voor push e-mail en aan customised versies die operators zelf kunnen afstemmen. Deze worden op het moment ontwikkeld in samenwerking met de volgende partners::

  • AlteXia
  • Ericsson Mobile Office (EMO) (Try & Buy)
  • iAnywhere OneBridge
  • Intellisync
  • Microsoft Exchange ActiveSync
  • RIM - BlackBerry Connect
  • Seven
  • Visto
  • Standaard e-mail - IMAP IDLE (werkt op alle standaard compliant servers)
Deze bedrijven houden zich bezig met het ontwikkelen van een serie e-mail oplossingen zodat je altijd en overal zowel bij je privé als zakelijk e-mailaccounts kunt.

Veiligheid
Met zoveel connectivity mogelijkheden heeft Sony Ericsson uiteraard veel zorg besteedt aan het veiligheidsapect. De krachtige anti-virus en firewall software voor mobiele toestellen van McAfee en Pointsec encryptie worden gratis of in de vorm van try&buy pakketten aangeboden. Voor een veilige toegang tot bedrijfs-netwerken wordt Certicom VPN-client gratis aangeboden.

Voor zo’n slank apparaat heeft de M600i een indrukwekkende hoeveelheid geheugen (80 MB) aan boord. Zo kan een grote hoeveelheid e-mail attachments en multimedia content worden opgeslagen. Een extra 64 MB Memory Stick Micro™ (M2™) wordt standaard in de doos meegeleverd. De M2™ is een superkleine stick voor de opslag van media die speciaal ontworpen is voor zeer compacte mobiele apparaten.

De M600i is beschikbaar in Granite Black en Crystal White en is beschikbaar vanaf het tweede kwartaal van 2006. De verwachte verkooprijs is nog niet vastgesteld.



Praat mee over dit artikel