"Apple komt na de zomer met iPhone 5"


De iPhone 5 van Apple komt mogelijk ‘pas’ na de zomer, een jaar na de iPhone 4S. Dat bericht het blog MacRumors. Eerdere geruchten wilden een introductie vóór de zomer, maar die lijkt er niet te komen.

De Apple iPhone 4S, het meest recente model van Apple, werd in oktober gepresenteerd, en brak daarmee met de de gebruikelijke vrijgave van een nieuwe iPhone in juni. Apple-fans wachtten ongeduldig op de nieuwe smartphone, maar moest een hele zomer geduld hebben tot Apple de update voor de iPhone 4 aan het grote publiek toonde.

Een mockup van de iPhone 5, niet van Apple
Een mockup van de iPhone 5, niet van Apple

Geruchten gingen dat Apple voor de iPhone 5 weer terug zou willen naar het schema met een presentatie vlak voor de zomer. Dat zou kunnen, omdat achter de scherm al langer wordt gewerkt aan de iPhone 5, een écht nieuwe iPhone, waar de iPhone 4S niet meer dan een update voor de in 2010 gepresenteerde iPhone 4 was.

Bronnen in Azië beweren nu dat van een terugkeer naar het oude tijdspad geen sprake zal zijn. De nieuwe iPhone komt pas in oktober 2012, beweren zijn. De iPhone 5 heeft naar verluidt een groter scherm dan de iPhone 4S, en zou ook LTE-netwerken ondersteunen, en mogelijk voorzien zijn van een quadcore-processor. Aziatische bronnen zitten doorgaans dicht bij het vuur, omdat de producten van Apple voornamelijk in China in elkaar worden gezet.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel