Huawei kondigt met Ascend P2 vlaggenschip voor 2013 aan


Huawei heeft één dag voorafgaand aan het MWC haar nieuwe vlaggenschip voor 2013 aangekondigd; de Ascend P2. Met 8,4 millimeter is het toestel lekker dun, maar toch lijkt het een maatje te klein voor de concurrentie.

Huawei past een 4,7 inch display toe met HD-resolutie. Dat is op beide punten minder dan vlaggenschepen van de concurrentie. Wel erg netjes is dat het scherm een lichtsterkte van 500 nits heeft en te bedienen is met handschoenen.

Huawei Ascend P2
De nieuwe Huawei Ascend P2

Huawei gebruikt voor de Ascend P2 Android Jelly Bean met daaroverheen een eigen skin; Emotion UI. Het RAM-geheugen komt uit op 1 GB terwijl het interne geheugen op maximaal 16 GB blijft steken. Gelukkig is daar de mogelijkheid om zelf een geheugenkaartje bij te plaatsen. De Huawei Ascend P2 ondersteunt LTE categorie 4 dat snelheden tot 150 Mpbs belooft. De Ascend P2 zal vanaf het tweede kwartaal in de winkel liggen en krijgt een adviesprijs mee van € 399.

Strategie voor 2013

Huawei deed tijdens haar persconferentie ook de strategie voor 2013 uit de doeken. Het wil zich meer richten op het fabriceren van telefoons onder een eigen merk, en wil meer high-end telefoons maken. De series die het gaat gebruiken zijn Y (wat staat voor betaalbaar), G (value), P (voor fashion) en D (wat staat voor technology). En bij een nieuwe strategie past een nieuwe slogan; "Make it Possible".


Prijsvergelijker Huawei Ascend P2

Toon alle aanbiedingen van de Huawei Ascend P2


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel