Hoe vaak open jij een app?

· 5 reacties


Uit onderzoek van Localytics blijkt dat 26% van gedownloade apps in 2010 slechts één keer geopend werden. Eerste indrukken zijn dus ook voor apps cruciaal. Wij vroegen ons af: hoe zit dat bij NieuweMobiel-lezers?

Localytics heeft data verzameld over duizenden apps op de grootste vier mobiele besturingssystemen: Android, iOS, BlackBerry en Windows Phone 7. Daaruit blijkt dat over het hele jaar 2010 gemiddeld gezien 26% van alle applicaties slechts één keer geopend werden. Dit is een interessant gegeven voor app-makers. Die moeten zich ervan op de hoogte stellen dat de eerste indruk blijkbaar zeer belangrijk is voor gebruikers. Het wijst ook op twee categorieën gebruikers. De eerste download enkel wat ze nodig hebben, wanneer ze dat nodig hebben. De tweede groep is avontuurlijker en download regelmatig nieuwe apps om te kijken of het wat is.

Localytics

Wat voor app gebruiker ben jij?

Wij als echte liefhebbers downloaden alles wat los en vast zit? Of we ook 26% slechts één keer openen is lastig te bepalen. Maar we trekken toch zeker regelmatig onze neus op voor wanstaltige eerste indrukken, om de app inderdaad vlug weer te verwijderen. We horen graag hoe dat bij jou zit! Laat daarom even een berichtje achter in de comments.

Via: Intomobile.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel