MWC 2008: Garmin Nüvifone krijgt vorm


De laatste dagen van het MWC gaan in. Maar we gaan niet weg voordat we langs Garmin zijn langs gegaan om hun Nüvifone eens van dichtbij te bekijken. Ondanks de hoge verwachtingen kregen we een koude douche.

Het ging namelijk helaas slechts om een prototype. Op zich niet zo verwonderlijk, aangezien de Nüvifone net bekend was gemaakt en pas ergens eind dit jaar verwacht mag worden.

Het ons getoonde prototype was echter wel in staat enkele schermen weer te geven; het veelbelovende startscherm en een demonstratie van de navigatietoepassing. Het getoonde apparaat voldeed overigens wel aan het uiteindelijke productiemodel qua afmetingen etc.

MWC 2008: Garmin Nüvifone krijgt vormMWC 2008: Garmin Nüvifone krijgt vorm

Onze eerste indruk qua uiterlijk is goed. De Nüvifone is vrij compact en het scherm is lekker groot. Helaas lijkt het er wel op dat connectoren niet netjes schuil gaan achter klepjes. Vermoedelijk niet omdat de Nüvifone in een car-cradle geplaatst kan worden en dat connectoren dan vrij toegankelijk moeten blijven. Aan de achterzijde is trouwens een klein "gat" te zien waarin diezelfde cradle grip krijgt op de Nüvifone.

MWC 2008: Garmin Nüvifone krijgt vorm

Na met de mensen van Garmin gesproken te hebben is tevens gebleken dat de specificaties nog niet definitief zijn. Daarnaast werd de indruk gewekt dat Garmin wel eens bezig kan zijn met een exclusiviteitscontract met een operator, vergelijkbaar zoals Apple met de iPhone heeft gedaan.

MWC 2008: Garmin Nüvifone krijgt vormMWC 2008: Garmin Nüvifone krijgt vormMWC 2008: Garmin Nüvifone krijgt vorm

Garmin verwacht verder dat de nüvifone in het derde kwartaal van 2008 beschikbaar zal zijn tegen een nog onbekende prijs.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel