Navigatiefabrikant Garmin betreedt mobiele telefoonmarkt


Garmin, bekend van haar navigatieapparatuur, kondigt vandaag een mobiele telefoon aan; de nüvifone. Een alles-in-één telefoon, mobile internetbrowser en een navigatiedevice.

"De nüvifone is een alles-in-één apparaat die uitblinkt in vorm en functie," zegt althans Cliff Pemble, hoofd van Garmin. Nieuw is dit concept echter niet. Mobiele telefoons met geïntegreerde navigatietoepassingen zijn al geruime tijd verkrijgbaar.

De nüvifone heeft qua uiterlijk veel weg van Apple's iPhone. Zelfs de afmetingen komen redelijk overeen. De nüvifone is een zogenaamde 3.5G telefoon en beschikt over een 3.5" touchscreen.

Navigatiefabrikant Garmin betreedt mobiele telefoonmarkt
Garmin's Nüvifone heeft veel weg van de iPhone

Ook aan de gebruikersinterface is de nodige aandacht besteedt en is erg eenvoudig van opzet. Eenmaal aan wordt de aandacht gevestigd op drie icoontjes; "Bellen", "Zoeken" en "Toon kaart". De nüvifone wordt geleverd met geïnstalleerde kaarten van Noord Amerika, Oost en west Europa, of beiden. Dankzij het speciale dockingstation die in een auto geplaatst kan worden schakelt de nüvifone over op de GPS functie.

Navigatiefabrikant Garmin betreedt mobiele telefoonmarkt
De gebruikersinterface is eenvoudig van opzet

Misschien afgekeken van de iPhone heeft Garmin ook Google's lokale zoekmogelijkheden toegevoegd. Hierdoor zijn een groot aantal POI (Point of Interest) beschikbaar. Ook een "waar ben ik?" functie is beschikbaar en zo helpt de Nüvifone je auto terug te vinden op een drukke parkeerplaats.

Maar ook diverse applicaties die typerend zijn voor mobiele telefoons ontbreken niet. Zo beschikt de nüvifone over een ingebouwde digitale camera waarmee ook video's geschoten kunnen worden. Handig is daarnaast dat aan de geschoten foto's ook locatie (GPS) informatie gekoppeld kan worden. Zo weet je achteraf altijd waar de foto genomen is. Daarnaast weet Garmin ons te vertellen dat MP3 en MPEG4 bestanden afgespeeld kunnen worden.

Aan de getoonde foto's kunnen we daarnaast ook ontdekken dat de nüvifone over de volgende eigenschappen beschikt; Quand band, Bluetooth, HSDPA, WiFi, E-mail, Instant messaging en agendafuncties.

Garmin verwacht dat de nüvifone in het derde kwartaal van 2008 beschikbaar zal zijn tegen een nog onbekende prijs.



Praat mee over dit artikel