Koude oorlog tussen Google en Facebook treft Nexus S-gebruikers

· 2 reacties


Het botert niet tussen Google en Facebook. De zoekgigant en het sociale netwerk voeren al enige tijd een strijd om de macht over de gegevens van gebruikers. Google heeft in die strijd besloten Facebook-contacten te schrappen uit Android.

Vooralsnog zijn alleen gebruikers van de Google Nexus S, die naar Nederland komt als de Samsung i9023 Nexus S, getroffen, omdat dit het enige toestel is dat is voorzien van Android 2.3.3. Heb je dit toestel, en gebruik je de Facebook-app, dan werden je Facebook-vrienden voorheen geïmporteerd in je Android-adresboek. Dat is niet langer het geval.

3 phones
Nu ook zonder Facebook-integratie leverbaar: de Nexus S

Google wil met het schrappen van deze mogelijkheid een vuist maken naar Facebook, dat weigert contacten af te staan op de manier zoals Google dat wil. Feitelijk weigert Facebook contactgegevens te exporteren naar alle apparaten van derden. Google en Facebook hadden voorheen een afspraak om contactgegevens van Facebook te integreren in Android, maar dat betekende niet dat Google ook kon beschikken over de gegevens.

Strikt gescheiden

Met de update van de Nexus S zijn de adresboeken strikt gescheiden. De Facebook-contacten staan nog wel in je telefoon, maar wel apart van je telefoonboek. Hoewel Google CEO Schmidt en Facebook CEO Zuckerberg afgelopen week vrolijk samen aan tafel zaten op uitnodiging van president Barack Obama, lijkt de vrede tussen beide bedrijven nog niet getekend.



Praat mee over dit artikel