Firmware Update Friday - Week 5 2011

· 7 reacties


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen! Deze week een firmware update voor de Nokia N8, C7 en C6-01, en de Sony Ericsson X10, X10 mini, X10 mini pro en X8.

Nokia en Sony Ericsson komen deze week met een algemene update voor een flink deel van hun smartphone-programma's. Heb je een recente telefoon van één van deze merken, dan is de kans groot dat er verbeteringen voor jouw telefoon op komst zijn.

Nokia N8, C7 en C6-01 - Symbian^3 PR1.1

Eigenaren van de Nokia N8, Nokia C7 en Nokia C6-01 kunnen nieuwe firmware downloaden. Met de update wordt een nieuwe Ovi Store-applicatie geinstalleerd, heb je betere ondersteuning van Microsoft Exchange. QuickOffice, de applicatie voor het bekijken van Word- en Excel-documenten heeft een update gekregen, net als Nokia's eigen social media app. Het is aan te raden de software via een wifi-verbinding te installeren, nadat je eerst je gegeven gebackupt hebt. Daarna ga je op de N8 naar Toepassingen > Sw-update, en op de andere toestellen naar Toepassingen > instrumenten > Sw-update.

Sony Ericsson Xperia X10, X8 X10 mini en X10 mini pro - 2.7.13

De huidige Android-range van het Japans-Zweedse merk Sony Ericsson krijgt een update. De belangrijkste verbetering is er voor de Xperia X10. Dat toestel krijgt, in navolging van een groot deel van de concurrentie, ondersteuning van pinch-to-zoom. De Xperia X10 mini, Xperia X10 mini pro en Xperia X8 moeten het daar nog steeds zonder doen. Je krijgt wel een nieuw widget dat een overzicht van je berichten geeft, en zijn de applicaties TimeScape en MediaScape verbeterd. Je kunt de update downloaden via Sony Ericssons Software Updater.

Blijf up to date en tot volgende week, voor een nieuwe firmware update friday!Praat mee over dit artikel