Nieuwe HTC Breeze en HTC Trinity getoond + extra HTC nieuws


De nieuwe HTC Breeze opvolger van de huidige HTC Tornado (SPV C600, Qtek 8310 en i-mate SP5) en HTC Trinity een nieuwe PocketPC met UMTS zijn getoond op het net. Maar daar blijft het niet bij voor HTC in 2006.

De toestellen die zeer waarschijnlijk eind dit jaar het levenslicht zullen gaan zien zijn de opvolgers van huidige modellen als de SPV C600, Qtek 8310 en i-mate SP5 in het geval van de HTC Breeze en SPV M600, Qtek S200 en i-mate JAMIN in het geval van de HTC Trinity.

Over de nieuwe modellen kan nog niet veel gemeld worden. De HTC Trinity zal de markt bereiken rond het derde kwartaal dit jaar en is de echte opvolger van de Qtek S100 en SPV M500 (HTC Magician serie). Het toestel zal een Intel 416 Mhz processor, Wifi, Bluetooth, A-GPS, GPS ontvanger en HSDPA ondersteuning aanboord hebben. Het uiterlijk zal daarnaast redelijk wat weg hebben van de Qtek S200 en SPV M600 (HTC Prophet serie).

De HTC Breeze is de opvolger van de algenoemde modellen ook wel de HTC Tornado serie. Het toestel bezit UMTS en videotelefonie en zal aan het einde van het tweede kwartaal of het begin van het derde kwartaal op de markt beschikbaar worden.

HTC Trinity
HTC Trinity
HTC Breeze
HTC Breeze

Specificaties HTC Breeze:

UMTS, EDGE, GPRS, Bluetooth, Wi-Fi, 2 megapixel camera met flitser, T9 pad, videotelefonie camera (voorkant), TI OMAP processor, vormfactor gelijkwaardig aan de HTC Tornado met videotelefonie camera op de voorkant.

Naast de genoemde modellen zullen we het komende de HTC Hermes (zie afbeelding hieronder), HTC Herald (idem aan de HTC Wizard maar erg dun ontwerp (18 mm), met mindere batterij en Micro SD geheugenkaartslot), HTC Muse (zie afbeelding hieronder) en HTC Artimes (Geen Wifi en UMTS, maar een GPS ontvanger, digitaal kompas en scroll wiel. Verwacht halverwege dit jaar) gaan zien. De HTC Muse pakken we er even uit. Dit compleet nieuwe model is een iPod killer met 4 GB aan intern flash geheugen, FM radio, afstandsbediening en video-out. Het grote scherm maakt het daarnaast mogelijk om video te kijken. Nadeel is wel dat het toestel een 240 x 240 pixels vierkante resolutie heeft en dat er geen Wifi aanboord is. De verwachting is alleen dat het voor HTC te laat zal zijn. Het nieuwe model wordt pas verwacht aan het einde van het jaar en dan zijn de N91, i300x en W950i al verkrijgbaar.

HTC Hermes
HTC Hermes

Specificaties HTC Hermes:

UMTS, EDGE, GPRS, HSDPA, Bluetooth, Wi-Fi b/g, Intel 416 Mhz processor, 2.1 megapixel camera met flitser, QWERTY toetsenbord, videotelefonie camera (voorkant), vormfactor gelijkwaardig aan HTC Wizard met schuif QWERTY toetsenbord.

HTC Muse
HTC Muse

Specificaties HTC Muse:

UMTS, EDGE, GPRS, HSDPA, Bluetooth, Wi-Fi, Intel 416 MHz processor, 2 megapixel camera met flitser, speciale muziektoetsen, 240 x 240 pixels scherm, videotelefonie camera (voorkant), 4 GB flash geheugen, erg dun ontwerp.

Wat zien we niet van HTC? Voorlopig is er geen HTC Universal opvolger (bekend als T-mobile MDA Pro en Qtek 9000), deze wordt pas verwacht in 2007. De HTC Excalibur is gecancelled. Dit was een toestel in de trand van de Motorola Q. HTC heeft na de introductie vorig jaar van de Q besloten het eigen toestel niet te introduceren. Nu dat de Motorola Q niet meer komt is de weg weer open voor HTC om het model wel te brengen. We zullen moeten afwachten of dat men het model weer uit de la haalt.

Vanuit HTC dit jaar weer genoeg nieuwe modellen en hardware. Wat opvalt is dat alle modellen uitgerust gaan worden met Wifi, UMTS en sommige met HSDPA. Verder zijn alle modellen uitgevoerd met Windows Mobile 5.0 als besturingssysteem.



Praat mee over dit artikel