Komt The Daily naar Android-tablets?


The Daily is het eerste grote initiatief om een nieuw verdienmodel voor nieuwsverspreiding op tablets te vinden. Vooralsnog is The Daily alleen op de iPad te lezen. Naar verluidt wordt aan een Android-versie gewerkt.

Met een redactie van 100 man is The Daily niet echt een bescheiden project te noemen. De iPad-krant komt dan ook uit de koker van News Corporation, het mediaconglomeraat van Rupert Murdoch, die eigenaar is van meerdere kranten en TV-stations, waaronder FoxNews.

Veel kritiek

Ondanks het feit dat The Daily er grafisch gelikt uitziet, kwam er veel kritiek op de app. Zo was het niet mogelijk om de krant te zoeken, wat ons beterft een onmisbare functie in iedere digitale publicatie. Het zorgde voor veel irritaties bij gebruikers, en had een lage waardering in de AppStore tot gevolg. Hopelijk pakt The Daily het beter aan bij de komst naar Android.

Mocht je The Daily vanuit Nederland willen lezen, dan heb je een Amerikaanse AppStore-account nodig. Die kun je nieuw aanmaken. Kies bij het maken van de account dan voor een woonplaats in Amerika.

Bron: Engadget.com



Praat mee over dit artikel