HTC Flyer van dichtbij bekeken


Zojuist hebben we de HTC-stand bezocht om daar de Flyer eens van dichtbij te bekijken. En wat blijkt; de Flyer is verre van af. Zo mochten we er niet mee spelen en waren er slechts enkele modellen aanwezig die slechts een videodemo draaiden.

Met de Flyer wil HTC eigenlijk haar eigen Sense-schil naar de tablet-formfactor brengen. Sense is door HTC primair voor smartphone's ontwikkeld om enkele tekortkomingen in Android te verhelpen. HTC Sense geniet dan ook een redelijke populariteit en naamsbekendheid. Iets waar HTC gebruik van wil maken op een eigen tablet.

HTC Flyer glass

De vraag is of Sense wel geschikt is voor tablets. Niet zozeer omdat Sense oorspronkelijk voor gebruik op een telefoon is gemaakt, maar omdat Google inmiddels met een geheel nieuwe Android-versie voor tablets is gekomen; Honeycomb. De HTC Flyer werkt namelijk onder Gingerbread; een OS bestemt voor telefoons. De reden waarom voor Gingerbread is gekozen heeft alles te maken met het willen toepassen van Sense. De vraag rijst of HTC hier niet een verkeerde afweging heeft gemaakt. Wel Sense maar géén Honeycomb.

Te klein?

Daarnaast is het de vraag of de HTC Flyer niet te klein is voor een tablet? De meningen of 7-inch te klein is verschillen nogal maar feit is dat Samsung het te klein vind. En wie kan het beter weten dan een bedrijf dat al eens eerder een 7-inch tablet uitbracht? Het kwam vervolgens zelf met een 10-inch opvolger van de Galaxy Tab.

Natuurlijk probeert HTC het met extra's zoals een 1.5 GHz singlecore-processor en HTC Scribe. Die laatste stelt de gebruiker in staat om via een stylus (active digitizer) teksten in te voeren. HTC beschrijft het in haar persbericht dat het een "ware innovatie" is maar het schrijven van notities met een pen is natuurlijk al zo oud de weg naar Rome. We hadden Scribe natuurlijk graag zelf ervaren om te zien of het daadwerkelijk wat toevoegt, maar HTC laat het spelen met de Flyer niet toe. Gemiste kans wat ons betreft en het laat ons ook sterk achter met de vraag of de Flyer nou een toptablet is of simpelweg een flop.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel