Acer kondigt grote Liquid E3 en kleine Z4 aan


Acer heeft vandaag twee nieuwe Liquid-telefoons aangekondigd. Het bedrijf kiest er blijkbaar voor om haar nieuwe smartphones voor de massa aan en dus voor het MWC aan te kondigen.

Het grootst van de twee is de Liquid E3. Het toestel meet een HD-beeldscherm van 4,7 inch groot en beschikt verder over een 13 megapixel grote camera. Binnenin ligt een quadcore processor met een snelheid van 1,2 GHz. Jammer is misschien wel dat het toestel een relatief oude Android-versie draait; 4.2.2 Jelly Bean. Een update naar 4.4 Jelly Bean later dit jaar wordt overigens wel beloofd.

Acer Liquid E3
De Acer Liquid E3

Achterop de E3 tref je naast de camera ook nog een knop aan. Dit is een zogenaamde RAPID-toets die je zelf kunt instellen. Zo is het mogelijk om hem in te stellen dat je het toestel ermee van de lock haalt of een foto schiet. Prijzen van de Acer Liquid E3 liggen vermoedelijk rond de 199 euro.

Acer Liquid Z4

Naast de E3 werd ook de Liquid Z4 aangekondigd. De Z4 is met 4 inch een stukje kleiner. Dat geldt ook voor de rest van de specificaties. Zo is er een 5 megapixel camera en een 1,3 GHz dualcore processor.

Acer Liquid Z4

Ook de Acer Liquid Z4 beschikt over een RAPID-knop aan de achterkant die je zelf kunt configureren. Verder draait ook dit model Android 4.2.2 Jelly Bean. Daarnaast beschikken beide modellen over de DTS-geluidstechniek. De Liquid Z4 komt in de kleuren Titanic Black en Essential White op de markt. Verwacht hem rond april in de winkels voor een adviesprijs van 99 euro.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel