Nokia ook in 2011 grootste telefoonverkoper ter wereld


Nokia is nog steeds de grootste mobiele telefoonfabrikant ter wereld. Het Finse merk heeft die positie vooral te danken aan de leidende positie op de markt voor simpele mobiele telefoons.

De cijfers van de wereldwijde verkopen van mobiele telefoons over het vierde kwartaal werden opgemaakt. Nokia leidt nog steeds, maar verlies wel terrein aan Samsung en Apple, de tweede en derde in de lijst. Voor de positie van Apple is opvallend, omdat dat merk geen simpele telefoon maakt, waar wereldwijd relatief veel vraag naar is. Nokia heeft op dit moment 26,6 procent van de markt in handen.

Q42011

Daarmee noteert Nokia een achteruitgang van 4,1 procentpunt ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Samsung heeft 22.8 procent in handen, een verbetering van 2.8 procentpunt, en Apple komt uit op 8.7 procent, een verbetering van 4.7 procentpunt. Apple is daarmee de grootste stijger. LG, dat op de vierde plaats staat, verliest juist een fors deel van het marktaandeel, en wordt bijna ingehaald door het Chinese ZTE.

Bron: Engadget.comPraat mee over dit artikel