Android: apps installeren vanaf je PC


Google demonstreerde gisteravond officieel Android 3.0 Honeycomb, maar had tegelijkertijd een leuk extraatje in petto voor eigenaars van een Android-smartphone. Je kunt nu vanaf je PC of Mac apps installeren op je toestel.

Alles wat je moet doen is inloggen op market.android.com met de Google-account die aan je smartphone gekoppeld is. Je kunt dan een overzicht zien van de applicaties die op je telefoon geïnstalleerd zijn, en kunt in de market zoeken naar nieuwe applicaties. Heb je een leuke applicatie gevonden, dan kun je in je browser op 'installeren' klikken. Je zult zien dat je telefoon onmiddellijk begint met het downloaden van de app.

Android Market PC

Makkelijker

Deze nieuwe mogelijkheid maakt het bladeren in de Android Market een stuk makkelijker. Voor de iPhone was het al langer mogelijk om op je computer te zoeken naar apps. Daarvoor heb je iTunes nodig. Dat Android nu soortgelijke functionaliteit heeft zal de concurrentiepositie van het besturingssysteem van Google ten goede komen.

Het is overigens niet mogelijk om applicaties van je toestel te verwijderen. Wel kun je meerdere toestellen beheren. Als je twee Android-toestellen met hetzelfde account gebruikt, kun je kiezen op welk toestel je een app wilt installeren.

Per direct

De nieuwe functionaliteit is per direct beschikbaar. Wij testten het op onze HTC Legend met Android 2.2 Froyo en Motorola Defy met Android 2.1 Eclair. Het lukte ons op beide telefoons om zonder problemen een applicatie te installeren.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel