Microsoft onthult virtuele assistent voor Windows Phone in april


Microsoft zou in april van dit jaar eindelijk een eigen concurrent van Siri en Google Now voor Windows Phone willen presenteren. Het hele project zou intern bij Microsoft bekend staan onder de naam 'Cortana'. Onthoudt die naam.

Dat Microsoft met een personal assistent bezig was werd rond september vorig jaar bekend. Intern zou het project bekendstaan als 'Cortana', naar het karakter uit het Halo-spel. Het begint er intussen op te lijken dat Microsoft bij die naam blijft. Ze zouden zelfs de originele actrice uit Halo gevraagd hebben de stem in te spreken. Zo vergezocht is dit niet sinds Halo door Microsoft zelf is uitgegeven.

Cortana
Cortan-karakter uit Halo

De dienst zelf zou in april als beta uitkomen voor Lumia-toestellen. Wanneer ook andere Windows Phone-toestellen de dienst krijgen is nog onbekend. Cortana moet voor Windows Phone worden wat Siri voor iOS is en Google Now voor Android. Mogelijk dat de dienst ook geïntegreerd wordt in de Bing-app voor iOS. Microsoft experimenteert al jaren met spraakbesturing maar zag zelden een goede of nuttige toepassing daarvoor.

Bron: MSFTnerd


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel