Gebruik Android Gingerbread stijgt, Ice Cream Sandwich nog minimaal


Marktonderzoek laat zien dat het gebruik van Android 2.3 Gingerbread blijft stijgen. Op dit moment is 55 procent van de Android-toestellen voorzien van deze versie van het besturingssysteem.

Android 4.0 Ice Cream Sandwich, de versie van Android die in oktober gepresenteerd werd, en voorlopig alleen op de Samsung Galaxy Nexus en de Google Nexus S te gebruiken is, heeft een minimaal aandeel van 0,6 procent. De verwachting is dat dit snel zal stijgen, zodra fabrikanten nieuwe toestellen op de markt brengen. De eerste Android Ice Cream Sandwich-toestellen van derden zullen waarschijnlijk al volgende week aan de wereld getoond worden.

Android gebruik

Het gebruik van Android 2.2 Froyo is nog steeds hoog. 30 procent van de toestellen met Android die op dit moment gebruikt worden, is uitgerust met deze versie van het OS. Nóg oudere versies worden ook nog gebruikt, maar verlies snel terrein. Android 2.1 Eclair is nog goed voor 8.5 procent, terwijl Android 1.6 Donut en Android 1.5 Cupcake beiden rond de 1 procent zitten.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel