De allerlaatste Apple geruchten op een rijtje


Het nieuws wordt de laatste paar dagen gedomineerd door Apple. Over precies een week staat een persevent gepland waarin Apple's 'laatste creatie' getoond zal worden. Een nieuwe iPhone is onwaarschijnlijk maar toch zal het over diezelfde iPhone gaan.

Want die "nieuwe creatie" is vermoedelijk een tablet die gebruik maakt van het iPhone besturingssysteem. Hier op NieuweMobiel.NL zijn we dol op mobiele besturingssystemen dus volgen we met grote belangstelling het laatste nieuws hierover.

Een nieuwe versie van het iPhone OS zal dan ook vermoedelijk tegelijktijd het licht zien. Versie 4.0 zal dan ook veranderingen meebrengen voor de huidige iPhone. Al gaat het laatste gerucht dat alleen de iPhone 3G en nieuwere 3GS hiervan profijt zullen hebben. De eerste generatie iPhone zal niet upgrade-able zijn naar 4.0.

iPhone OS 4.0

Nieuwe gestures, multitasking en UI-wijzigingen

Volgens BGR zal versie 4 verder meer multitouch-functies brengen, een nieuwe manier om multitasking introduceren en nieuwe navigatie-animaties toevoegen zoals overgangen tussen schermen en wellicht enkele nieuwe controls. Volgens BGR komt er ook een nieuwe manier om je contacten en agenda-items te syncroniseren. Door al deze wijzigingen zal de iPhone weer helemaal up-to-date zijn en kunnen concurreren met nieuwkomers.

Bing

Van een geheel andere bron komt het bericht dat Apple voornemens is om de standaard zoekmachine van de iPhone te veranderen in Bing. Opmerkelijk, omdat Bing eigendom is van Microsoft, een toch wel belangrijke concurrent van Apple. Niet dat Google, de huidige standaard-zoekmachine, de laatste tijd nou zo bevriend is met Apple. Toch is het logisch dat Apple de zoekmachine van Bing in ieder geval toevoegt aan de huidige keuze van 'Google' en 'Yahoo'.

iPhone 4G

En dan nog dit. We mogen het geen 'gerucht' noemen, eerder 'wishful thinking'; deze render-afbeelding van de vierde generatie iPhone. Verwacht trouwens geen aankondiging volgende week over een opvolger van de 3GS, want iPhone's komen meestal ergens in juni uit.

4th generation iPhone
Vierde generatie iPhone?

Het beste wat we nu echter kunnen doen is wachten totdat het woensdag de 27e is en het nieuws niet meer dan een gerucht is maar werkelijkheid geworden.

Bron: Boygeniusreport.com, Nowhereelse.fr



Praat mee over dit artikel