Grote smartphones zetten opmars voort

· 1 reactie


Als je dacht dat supersized smartphones een slechts een tijdelijke modetrend was dan heb je het mis. Volgens schattingen worden binnen vier jaar een recordaantal van 120 miljoen zogenaamde phablets verkocht.

Volgens Juniper gingen er vorig jaar tegen de 20 miljoen exemplaren van over de toonbank. We hebben het dan over modellen zoals de Note 3 van Samsung en Optimus G Pro van LG. Wij vinden 20 miljoen wel wat aan de lage kant. Een maand na de lancering van de Galaxy Note 3 verkocht Samsung er maar liefst 5 miljoen exemplaren van. Ook de LG Optimus G Pro doet het goed, daar werden er in thuisland Korea alleen al een miljoen van verkocht.

Galaxy Note 3 in shop
In de rij voor een phablet

Het zijn ook met name mensen uit Azië en China die de groei van phablets stuwen. Wat ook zeker bijdraagt aan de groei van phablets is dat vrijwel iedere fabrikant er eentje in het assortiment heeft. Zo bracht HTC de One Max uit, heeft Sony de 6 inch grote Xperia Z Ultra en doet zelfs Nokia mee met de Lumia 1520. Maar er zijn ook voordeliger alternatieven zoals de Acer Liquid S1 en de Huawei Ascend Mate. De groei wordt op dit moment geschat op 500% voor 2018. Dan zullen er 120 miljoen phablets over de toonbank gaan. Een aantal die misschien nog wel hoger is als ook Apple mee gaat doen.

Via: Bgr.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel