CES 2010: Windows Mobile 6.5.3 gespot

· 1 reactie


Windows Mobile 7 zal vermoedelijk volgende maand officieel aangekondigd worden tijdens de jaarlijkse MWC, dus in de tussentijd hebben we tijd zat voor een maintenance update van versie 6.5. Deze vonden we dan ook op de CES.

Opvallend is dat Microsoft ervoor gekozen heeft om het uitbrengen van versie 6.5.3 weinig aandacht te geven. Alhoewel, als je bedenkt dat het wellicht voor volgende maand de aankondiging voor het langverwachte 7 in de planning heeft staan, is het verstandig niet de aandacht te vragen voor het 'oude' bekritiseerde 6.

Versie 6.5.3 gaat verder waar 6.5 begonnen is; het vingervriendelijk maken van het systeem. Knoppen zijn groter of zijn logischer geplaatst. Of het uiteindelijke plaatje er mooier van geworden is, valt te bezien.

Windows Mobile 6.5.3
Windows Mobile 6.5.3

Een andere wijziging is te vinden in het virtuele toetsenbord. Wil je cijfers in plaats van letters, dan is dit via een swipe beweging eenvoudig mogelijk. Ook is het eenvoudiger geworden om snel een applicatie te starten door de status-bar bovenaan het scherm naar beneden te slepen. Er verschijnt dan een snelmenu met toepassingen die je kunt starten. Redelijk vergelijkbaar als hoe Android dat doet.

Concluderend; Windows Mobile begint steeds moderner te worden, iets wat met de populaireit van capacitieve beeldschermen onmisbaar is. Het systeem is vingervriendelijker, maar het ziet er allemaal nog steeds niet erg aantrekkelijk uit. Daar zouden ze daar in Redmond nog wat aan moeten doen. Wedden dat dat in Windows Mobile 7 goed geregeld is?

Bron: Wmexperts.com en PhoneScoop


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel