Google adviseert ontwikkelaars bij maken tablet-proof apps


Met de introductie van Android 4.0 Ice Cream Sandwich heeft Google een OS in handen dat zowel op smartphones als tablets werkt. Tijd om ontwikkelaars te helpen bij het maken van apps die op beide werken.

Met Android Design heeft Google een nieuwe website opgericht, waar ontwikkelaars de in en outs van het ontwerp van Android tot zich kunnen nemen. Nieuwe mogelijkheden in de API zijn onder anderen multi-pane layouts. Afhankelijk van de schermgrootte bepaalt een Android-apparaat zelf of de app in meerdere panelen of enkele schermen wordt weergegeven. Daardoor is zonder veel extra moeite van een smartphone-app een tablet-app te maken.

Multipane view tablet

Op dit moment valt het aantal Android-apps dat geschikt is voor tablets met Android nog tegen. Door het voor ontwikkelaars makkelijk te maken een applicatie te schrijven die op zowel een smartphone als een tablet werken, komt daar hopelijk verandering in, al zullen de nieuwe opties pas echt interessant worden voor ontwikkelaars als een groot deel van de Android-gebruikers beschikt over versie 4.0 Ice Cream Sandwich.

Bron: Developer.android.com



Praat mee over dit artikel