Apple verkocht recordaantal van 47,8 miljoen iPhones

· 1 reactie


Apple presenteerde gisternacht cijfers en die lieten wederom een record zien. Het bedrijf verkocht afgelopen kwartaal 47,8 miljoen iPhones tegen 37 miljoen dezelfde periode vorig jaar. De omzet kwam uit op 46,3 miljard waarvan 13 miljard dollar winst.

Vreemd genoeg dook het aandeel Apple na aankondiging diep in de rode cijfers. De verwachtingen bij Apple liggen altijd hoger en zelfs recordverkopen weten daar niets aan te veranderen. Toch mag Tim Cook tevreden terugkijken op een uiterst succesvol kwartaal.

iPhone 5 White
Ze gingen weer als warme broodjes over de toonbank

Het enige wat echt tegenviel waren de iMac-verkopen. Die zijn met een miljoen exemplaren teruggelopen naar in totaal 4,1 miljoen. Blijkbaar heeft ook Apple last van kannibalisatie van de iPad. Van die laatste verkocht Apple er 22,9 miljoen tegen 15,4 miljoen dezelfde periode vorig jaar. Hoeveel daarvan iPad mini's zijn maakte het bedrijf niet bekend.

Complexe toeleveringsketen

Opvallend was de opmerking over recente geruchten over tegenvallende vraag naar de iPhone 5 omdat er minder onderdelen besteld zouden worden. Alhoewel Cook niet specifiek naar dit gerucht verwees liet hij wel blijken dat het moeilijk is conclusies te verbinden aan het aantal bestellingen op onderdelen; "onze toeleveringsketen is erg complex". Ook geruchten over een grotere 4,8 inch iPhone werden de kop ingedrukt; "we zijn er zeker van dat we de juiste schermgrootte hebben gekozen".


Prijsvergelijker Apple iPhone 5

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 5


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel