Microsoft ontkent bedragen Windows Phone-subsidie aan derden


Eerder deze week kwam het gerucht naar buiten dat Microsoft 2,6 miljard dollar zou betalen aan diverse fabrikanten waaronder Samsung en Sony om Windows Phones te maken. Een woordvoerder ontkent deze bedragen nu.

Het bedrijf reageert bij monde van Frank X Shaw, hoofd communicatie. Hij ontkent niet dat Microsoft andere bedrijven meehelpt met de marketing van Microsoft-producten, maar de genoemde bedragen zouden uit de lucht gegrepen zijn.

Windows Phone Money
Cha-Ching!

De oorspong van het gerucht, de doorgaans goed geïnformeerde Eldar Murtazin, blijft echter bij z'n verhaal. Hij zegt dat Microsoft de rekening voor onder andere R&D voor z'n rekening heeft genomen en het bedrag dus wel degelijk heeft uitgekeerd. Bovendien claimt hij dat Microsoft eerder gelogen heeft, zij het over andere zaken.

Niet te controleren

Dat mag wel zo zijn, de bedragen zijn natuurlijk moeilijk te controleren. De bedrijven aan wie de bedragen zouden zijn uitgekeerd willen ze vermoedelijk ook niet bevestigen. Ze kunnen een geheimhoudingsverklaring hebben getekend, en bovendien zou het hun onderhandelingspositie met Microsoft onder druk zetten. Feit is wel dat bedrijven als Samsung en Sony intussen achter de scherm druk met Windows Phones bezig zijn terwijl dat lange tijd niet zo is geweest. Ook heeft Microsoft geen andere keus dan de bedragen te ontkennen. Immers, het bericht bevestigen zou kunnen impliceren dat de groei van Windows Phone tegenvalt.

Bron: @UVStaska


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel